Menu
Brannvesenet jobber med å slukke brannen i et garasjeanlegg som har spredt seg til flere boliger på Holmlia i Oslo. Foto: Geir Olsen / NTB

Kraftig boligbrann i tettbebygget strøk på Holmlia i Oslo

Det brenner godt i flere bygninger på Holmlia. Brannvesenet er på plass med store styrker, og det er spredningsfare til flere bygg.

Av NTB | 22.06.2024 02:43:25

Ulykker og naturkatastrofer: – Det er flere som har evakuert seg selv, det er fare for spredning til tre tilstøtende bygg, fortalte operasjonsleder Bjarne Pedersen til NTB like etter at brannen brøt ut.

Brannen i Asperudveien startet som en garasjebrann, så spredte brannen seg til en bolig tilknyttet garasjen.

– Det brenner fortsatt godt i to boliger og det er litt uoversiktlig på stedet. Nå jobber brannvesenet med 14 brannbiler for å hindre at brannen ikke sprer seg til de to andre eneboligene i rekken, forteller vaktkommandør Aleksander Olsen til NTB klokken 3.10

Den første meldingen om brannen kom klokken 1.50. Politiet skriver til pressen at to av boligene er totalskadd.

– Men vi tør fortsatt ikke si at de har full kontroll på stedet, så de vil drive slukkearbeid i lang tid fremover.

Det er ikke meldt om alvorlige skader eller savnede personer etter brannen.

Rusten sier til NTB at det er to personer som fikk i seg litt røyk, men som ikke trenger videre oppfølging av helsepersonell.

Brannvesenet har besluttet at de må koble ut strømmen i området. Det er uvisst hvor mange bygg dette vil berøre.

– Dette er normal prosedyre ved alle boligbranner, forteller vaktkommandøren i Oslo brann- og redningstjeneste.

Dette er den andre store brannen på Holmlia innenfor ett døgn. Natt til fredag brant det kraftig i flere biler. Holmlia ligger i bydel Søndre Nordstrand i Oslo.

Politiet mistenker at bilbrannene var påsatt, men har ikke uttalt at de mistenker det samme i forbindelse med boligbrannen natt til lørdag.

Innsatsleder Odd Rusten på stedet forteller at de totalt har evakuert 28 personer etter brannen. Han sier brannvesenet begynner å få kontroll på brannen.

Bilder fra brannen viser kraftige flammer i flere bygninger.

Flere nyheter: