Lars Krogh Gerson (t.h.) sikret 2-1-seier for Kongsvinger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kongsvinger snudde til seier hjemme mot Start – Fredrikstad knuste Ranheim

Kongsvinger vendte til 2-1-seier over Start etter en marerittstart, mens Fredrikstad banket Ranheim 4-0 hjemme i 1. divisjon søndag ettermiddag.

Av NTB | 02.07.2023 17:03:43

Sport: Dermed fortsetter Kongsvinger på tabelltopp, to poeng foran Fredrikstad på 2.-plass. Seieren var KILs sjuende strake i ligaen.

Kongsvinger styrte det meste av spillet de første 45 minuttene, men likevel var det Start som kunne gå til pause med ledelse. For ett minutt på overtid av første omgang stanget Mathias Grundetjern inn ledermålet på en corner.

Ringreven Adem Güven utlignet 14 minutter etter hvilen på et innlegg fra Martin Hellan. Deretter fikk Starts Henrik Robstad fullstendig hodemist og handset innenfor 16-meteren.

Det resulterte naturligvis i rødt kort og straffe. Fra krittmerket satte Lars Krogh Gerson ballen kontant i mål.

Fredrikstad fikk derimot en god start på kampen da Boubacar Konté styrte inn sitt første mål for klubben etter 28 minutter, før Jóannes Bjartalíd doblet ledelsen bare ni minutter senere på straffe. Rett før pause la også Simen Rafn på til 3-0.

Etter pause fortsatte Fredrikstad festfotballen da Stian Stray Molde satte inn vertenes fjerde mål og fastsatte resultatet.

Bryne sikret seg også en overbevisende 4-1-seier da de fikk besøk av Raufoss søndag ettermiddag.