Menu
Dronning Sonja besøkte kong Harald på Rikshospitalet onsdag. Kongen har siden mandag vært innlagt på sykehuset for å få behandling for en infeksjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kongen sykmeldt ut uken – Kronprins Haakon vet ikke om kongen kan hilse på folket på 17. mai.

Kong Haralds helsetilstand er i bedring, men må bli værende på sykehuset noen dager til. Kronprins Haakon vet ikke om kongen kan hilse på folket på 17. mai.

Av NTB | 10.05.2023 18:54:18

Medisin og helse: – Hans Majestet Kongen er fortsatt på Rikshospitalet. Kongen er i bedring, men blir sykmeldt ut uken, opplyste kongehuset i en pressemelding onsdag.

Kong Harald, som har fått påvist en infeksjon som må behandles, har vært innlagt siden mandag. Onsdag var dronning Sonja på sykebesøk, noe hun også var mandag.

I morgen, torsdag, kommer Italias president og hans datter på statsbesøk, og samme dag er det statsråd. Begge deler sto tidlig onsdag uendret, men ble oppdatert. Det blir kronprins Haakon og dronning Sonja som tar imot de to.

– Han er nok lei seg for at han ikke får vært med på statsbesøket fra Italia, men vi andre skal prøve å ta så godt imot som vi kan, sa kronprinsen til pressen da han onsdag var til stede på en gatelags-kamp mellom Asker Fotball og Stabæk Fotball.

Statsbesøket fra Italia varer til fredag. Da skal kronprins Haakon reise sammen med president Sergio Mattarella og datteren Laura Mattarella til Trondheim.

Onsdag neste uke er det 17. mai. Kronprinsen sier han ikke er sikker på om kongen kan være med når kongefamilien hilser barnetoget i Oslo fra slottsbalkongen.

– Jeg tror han selv absolutt håper å være tilbake til 17. mai, men vi må følge legenes anbefalinger og ta den tiden det tar, sier kronprinsen.

Kongen skulle i utgangspunktet vært til stede på Akershus festning mandag for å markere frigjøringsdagen og den nasjonale veterandagen mandag. Dette ble avlyst.

Kong Harald har vært innlagt på Rikshospitalet flere ganger de siste årene. Sist gang var i desember i fjor, også da med en infeksjon. Det er på Rikshospitalet at kongen har sin egen lege, Bjørn Bendz.

– Det er veldig koselig, vi gleder jo oss veldig til 17. mai, sa kronprinsessen.

– Blir det foreldrerulling på dere?

– Vi får se, hvis vi blir invitert. Det blir nok dokumentert hvis vi gjør det, sier Kronprinsparet.

Mandag er det etter planen nye oppgaver på programmet for kongen. Da skal han embarkere Kongeskipet og dermed åpne båtsesongen. Dronningen og kronprinsen skal også være med, ifølge programmet.

Under gatelags-kampen på Føyka kunstgress i Asker var også kronprinsesse Mette-Marit til stede. Kronprinsparet ble også spurt om hvordan det var å ha en russ i huset. Prinsesse Ingrid Alexandra går nå siste året på Elvebakken videregående skole i Oslo.

Flere nyheter: