Menu
Kong Harald fikk spørsmål om Erling Braut Haaland da han møtte norsk presse i København torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Kongen hyller Haaland: – Det er helt utrolig

Norges største fotballstjerne får skryt av kong Harald. Kongen mener Erling Braut Haalands suksess er noe nordmenn kan være stolte av.

Av NTB | 15.06.2023 17:09:22

Sport: – Han har mer hår enn det jeg har, i hvert fall, sa kongen til stor latter da han ble spurt om hva han synes om Erling Braut Haaland.

22-åringen fra Bryne har opplevde noen fantastiske uker med seier i Champions League med Manchester City, og med det også «the treble».

Og kongens lovord om Haaland stoppet ikke med ros av sveisen:

– Han er jo utropt av de som skjønner seg på det, som en av verdens beste fotballspillere. Det er jo faktisk noe å være stolt av, sier kong Harald.

Han og dronningen er for tiden på offisielt besøk i Danmark, og det var i den forbindelse de tok en prat med norsk presse. Kongen viste til store Premier League-kåringer i det siste, hvor både Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard har markert seg helt i toppen.

– Vi hadde jo en liste nå som var meget norskvennlig, kan man si. To av de tre av de beste fotballspillerne i verden er norske. Det er helt utrolig, sier kongen.

Dronning Sonja påpekte at Norge også gjør det stort i andre idretter for tiden. Hun trakk fram både tennis, hvor Casper Ruud nådde finalen i Roland-Garros på søndag, og golf, hvor karrieren til Viktor Hovland når stadig nye høyder.

– Til og med håndball. Vi slo dere i håndball sist, la kongen til, som et stikk til oppmøtt dansk presse.

(©NTB)

Flere nyheter: