Menu
Partiet Marsj fremad tok valgseieren under valget 14. mai. Partileder Pita Limjaroenrat (til høyre) er her sammen med Chonlanan Srikaew, leder i Pheu Thai, det andre opposisjonspartiet som gjorde et solid valg og påførte det mulitærstøttede partiet et sviende nederlang. Arkivfoto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Kommisjon vil utestenge Thailand-valgets vinner

Valgkommisjonen i Thailand anbefaler at opposisjonens fremste kandidat til å overta som statsminister, utestenges midlertidig fra nasjonalforsamlingen.

Av NTB | 12.07.2023 07:52:57

Kriminalitet og rettsvesen: Kommisjonen har gransket den prodemokratiske lederen i partiet Marsj fremad, Pita Limjaroenrat (42), for påståtte brudd på valgkampreglene.

Kommisjonens leder Ittiporn Boonprakong opplyser til nyhetsbyrået AFP onsdag at granskingen er fullført, og at anbefalingen altså er at Pita suspenderes.

Pita mener han har nok støtte i parlamentet til å bli statsminister og danne regjering. Partiet har 312 mandater i nasjonalforsamlingens underhus etter valget i mai. Men Pita trenger minst 376 stemmer i underhuset og senatet, som har 250 ikke-valgte medlemmer, for å bli statsminister.

Thailands tidligere kuppmaker og statsminister Prayut Chan-o-cha varslet tirsdag at han gir seg i politikken etter det sviende valgnederlaget i mai.

(©NTB)

Flere nyheter: