Menu
Kombinertløperen Gyda Westvold Hansen vant igjen i Holmenkollen. Foto: Geir Olsen / NTB

Kombinert: Ustoppelige Westvold Hansen vant i Holmenkollen – gikk hele verdenscupsesongen ubeseiret

Gyda Westvold Hansen avsluttet verdenscupsesongen på mesterlig vis. Kombinertesset hadde en klar ledelse før langrennet og vant i Holmenkollen.

Av NTB | 11.03.2023 13:45:43

Sport: Hansen vant med 46,8 sekunder ned til lagvenninne Ida Marie Hagen. Japanske Anju Nakamura tok 3.-plassen.

20-åringen ledet med 1.01 minutt ned til Nakamura. Japaneren var nærmeste konkurrent etter hopprennet, som ble avviklet på torsdag.

I langrennsløypa på fem kilometer knappet Nakamura inn noen sekunder, men Hansen gikk kontrollert inn til seier. Hagen tok seg forbi Nakamura etter hvert og endte som toer.

Hansen har vært fullstendig overlegen denne sesongen og har vunnet samtlige renn i verdenscupen. Hun gikk også til topps i normalbakkerennet i VM i tillegg til at hun var med på det blandede laget som tok VM-gull i Planica.

Det er andre strake sesongen at Westvold Hansen vinner verdenscupen sammenlagt.

Store deler av kombinertfeltet hadde tegnet på «skjegg» i ansiktet før start.

– De ønsker å markere at de gjerne vil være med i OL i 2026. At det skal være slutt på kjønnsforskjeller i OL, og at de kan være med guttene til lekene i 2026. De hadde et møte med IOC i går, så jeg er spent på utfallet. Uansett så går de med skjegg i dag, og det synes jeg er veldig kult, sa landslagstrener Ivar Stuan til NRK før rennet.

(©NTB)