Menu
Christian Berge satser for fullt videre på Kolstad. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kolstad-trener Berge takket nei til Island-tilbud

Christian Berge kommer ikke til å kombinere trenerjobben i Kolstad med en rolle som islandsk landslagstrener.

Av NTB | 04.05.2023 11:24:11

Sport: Det opplyser Kolstad i en pressemelding torsdag formiddag. Trønderklubben har tilsynelatende åpnet for at Berge kunne kombinere de to jobbene.

– Det var ingen enkel avgjørelse. Tilbudet om å trene det islandske landslaget i tillegg til Kolstad var fristende. Det var jo en slik kombinasjon jeg ønsket med det norske landslaget, men det lot seg dessverre ikke gjøre, sier Berge og legger til:

– Når jeg nå landet på at jeg trekker meg som aktuell trenerkandidat for Island, så var det først og fremst på grunn av familiære årsaker. Jeg ønsker å prioritere tid med familie når jeg først har litt roligere landslagsperioder med Kolstad.

Berge måtte gi seg som sjef for de norske håndballherrene da han overtok Kolstad i fjor vår. Han utelukker ikke at en kombinasjon som klubb- og landslagstrener kan friste i framtiden.

– Nei, overhodet ikke. Det kan absolutt være aktuelt, men nå var det timingen som ikke stemte, sier Berge.

Han har hatt stor sportslig suksess i det hardtsatsende Kolstad-prosjektet. Laget vant NM i februar, gikk til topps i grunnserien og er klar for semifinale i eliteseriesluttspillet.

(©NTB)

Flere nyheter: