Simen Lyse scoret vinnermålet da Kolstad vant 30-29 over Elverum og skaffet seg matchball i sluttspillfinalen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kolstad har matchball i sluttspillet – Lyse avgjorde fire sekunder før slutt

Elverum bød Kolstad på knallhard kamp og ledet store deler av kampen, men Simen Lyse avgjorde for trønderlaget fire sekunder før slutt.

Av NTB | 31.05.2023 19:59:09

Sport: Med 30-29-seier i tredje sluttspillfinale leder Kolstad 2-1 i best av fem kamper og har to sjanser til å sikre klubbens første tittel og bryte Elverums rekke på ni strake.

Lyse tok ansvar da tiden var i ferd med å løpe ut og sendte et kanonskudd fra distanse i krysset bak Emil Imsgård. Det var hans sjette mål i kampen.

– Jeg så på klokka at det var igjen fem sekunder, så da måtte jeg bare skyte. Vi ville ikke få en bedre mulighet. Det var deilig å se den gå inn, sa Lyse til TV 2.

Neste kamp spilles i Elverum onsdag 7. juni, en eventuell femte kamp i Trondheim tre dager senere.

Kolstad kom best i gang, men Elverum var à jour på 4-4 og hadde sin første ledelse på 4-5. Fra 8-8 skaffet gjestene seg fire måls ledelse både på 8-12 og 11-15, men hjemmelaget scoret de tre siste målene i første omgang, og ved pause skilte bare ett mål på 14-15.

Lagene fulgte hverandre tett i den andre omgangen. Kolstad var à jour på 17-17 og ledet på 18-17 for første gang siden 7-6. Resten av kampen fulgte lagene nærmest mål for mål, men Elverum ledet siste gang på 21-22.

For Kolstad scoret Sigvaldi Björn Gudjonsson åtte mål, Gabriel Setterblom sju og Lyse som nevnt seks. Sindre Heldal og Tobias Grøndahl scoret seks hver for Elverum, som har presset på seg i egen hall om en uke.

En dobbeltredning av Torbjørn Bergerud på 29-29 et drøyt halvminutt før slutt ga Kolstad sjansen til å planlegge det siste angrepet som avgjorde kampen.

– Vi avsluttet omgangen veldig bra. Da kriget vi, men vi må bli flinkere til å sette ballen i mål, sa Kolstad-trener Stian Gomo Nilsen til TV 2 i pausen.