Menu
Atle Lie McGrath avbildet i målområdet i torsdagens super-G-renn. Han falt stygt underveis i rennet, men kom seg ned for egen maskin. Undersøkelser viste at han har pådratt seg en kneskade. Foto: Lise Åserud / NTB

Kneskade stopper McGrath – mister resten av VM

Medaljehåpet Atle Lie McGrath må stå over resten av alpin-VM etter at han falt i torsdagens super-G-renn. Unggutten pådro seg en strekkskade i venstrekneet.

Av NTB | 09.02.2023 19:45:38

Sport: Det bekrefter alpinlandslagets lege overfor NTB.

– Han har pådratt seg det vi tolker som en strekkskade, og dessverre er hans VM over for denne gang, sier Trond Floberghagen.

Han mener det er for tidlig å konkludere hvor lenge McGrath er satt på sidelinjen, men funnene tyder på at det dreier seg om «noen få uker». I så fall lever håpet om å rekke verdenscupfinalen i Andorra i midten av mars.

– I første omgang er VM over, så får vi ta det derfra, understreker Floberghagen.

Der ble han tatt med til en medisinsk sjekk.

– Jeg så Atle kom skliende i mål her og synes han var litt lett på venstreskien sin. Kanskje så jeg litt antydning til halting. Det likte jeg dårlig. Et forferdelig fall, kommenterte tidligere toppalpinist Kjetil Jansrud under Viaplays sending fra super-G-rennet i Courchevel.

Etter nærmere undersøkelser av alpinlandslagets helseteam ble det avdekket en strekkskade i venstre kne. Det er det samme kneet han røk sideleddbåndet i under storslalåmrennet i Adelboden for to år siden. Det gjorde at norskamerikaneren gikk glipp av verdensmesterskapet i Cortina en måned senere.

– I sum er det positive svar fra dages utredning. Det er ikke funnet noe alvorlig kneskade som krever akutt kirurgi, sier Floberghagen.

McGrath ville vært et sterkt norsk medaljekort i både slalåm, storslalåm og parallellrennet senere i VM.

Unggutten startet mesterskapet i Frankrike med 5.-plass i superkombinasjonen.

McGrath var uheldig da han fikk et slag på den ene skien og gikk halvveis ut i spagaten. 22-åringen gikk i bakken, men reiste seg raskt og tok seg ned til målområdet for egen maskin.

I den norske leiren ses det på som oppløftende at McGrath ikke har slått opp igjen den gamle skaden.

(©NTB)

Flere nyheter: