Menu
Luis Abinader (til venstre) lå på forhånd godt an til å bli gjenvalgt i søndagens presidentvalg i Den dominikanske republikk. Foto: Matias Delacroix / AP / NTB

Klar ledelse til presidenten i dominikansk valg

Presidenten i Den dominikanske republikk ligger på nesten 60 prosents oppslutning når godt over en tredel av stemmene er talt opp.

Av NTB | 20.05.2024 03:09:29

Politikk: De foreløpige tallene når 38 prosent av stemmene er talt viser en oppslutning på 59,24 prosent til sittende president Luis Abinader og 26,97 prosent til hovedutfordrer Leonel Fernandez. Det stemmer godt overens med målingene fram mot et valg som i stor grad har vært preget av krisen i det voldsherjede nabolandet Haiti.

Kontrasten er stor mellom de to landene som deler den karibiske øya Hispaniola. Gjengvold og kaos har preget Haiti i mange måneder, og den ustabile situasjonen langs grensen ble et viktig tema i den dominikanske valgkampen.

Det er likevel ikke et tema som har splittet politikerne på toppen. Både Abinader og Fernandez – som har vært president to ganger tidligere og sittet til sammen tre perioder – legger seg på en tøff linje i saken.

Abinader skryter også av å ha lyktes med å håndtere landets økonomi og koronapandemien. Forretningsmannen ble valgt under pandemien i 2020, på løfter om å gjenopprette tilliten til myndighetene etter flere korrupsjonsskandaler. Da han kom til makten begynte han å bygge en 164 kilometerlang grensemur mot Haiti, og i fjor deporterte han over en kvart millioner migranter.

(©NTB)

Flere nyheter: