Menu
Berit Kjøll reagerer på IOCs anbefalinger om innlemming av russere og belarusere i internasjonal idrett. Foto: Berit Roald / NTB

Kjøll kaller inn til hastemøte etter IOC-beskjed

Norges idrettsforbund står fast på sitt standpunkt i Russland-saken og varsler tett dialog med særforbund og idrettskretser.

Av NTB | 29.03.2023 17:04:18

Politikk: Idrettspresident Berit Kjøll sier at hun venter en krevende tid for særforbundene etter at Den internasjonale olympiske komité (IOC) tirsdag kom med anbefalinger om å slippe til russere og belarusere som nøytrale utøvere i internasjonal idrett.

– Selvsagt vil dette nå bli ekstra krevende for våre 55 særforbund, som vil kunne møte ulike prosesser avhengig av internasjonal tilhørighet, sier hun til NTB.

– NIF har, på bakgrunn av de siste anbefalingene fra IOC, innkalt til et informasjons- og dialogmøte med alle særforbundene og idrettskretsene denne uken. For idrettsstyret er det viktig holde dialogen gående med egen organisasjon i denne saken, og vi har saken på agendaen i alle våre styremøter framover, fortsetter Kjøll.

Hun poengterer at hun forventer at de internasjonale særforbundene som velger å følge IOCs anbefalinger, gjør det på strengest mulig måte og mest mulig enhetlig.

– Her vil tydelighet i krav og forventninger fra våre nasjonale særforbund være særdeles viktig. Jeg er glad for at vi har så mange sentrale personer i særforbundene som er klare for å løfte dette på den internasjonale arenaen.

(©NTB)