Menu
Janne Andersson og Bojan Djordjic har omsider snakket ut. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB

Andersson og Djordjic har snakket ut: – Vi kom til enighet

Sveriges landslagssjef Janne Andersson og Viaplays Bojan Djordjic har snakket ut etter det mye omtalte TV-intervjuet mandag.

Av NTB | 29.03.2023 17:24:25

Kultur og underholdning: – Det ble lang, dyp og fin samtale, sier Djordjic til Aftonbladet.

– Vi kom til enighet med tilgivelse på begge sider. Det som skjedde mellom oss, er nå ferdig, sier Djordjic.

Tirsdag møtte Andersson pressen og la seg flat etter episoden.

– Jeg overreagerer på en måte jeg ikke burde. Jeg har vært landslagssjef i sju år, og dette er ekstremt dårlig av meg. Jeg vil gjerne snakke med Bojan om det, sa Andersson.

Nå har de omsider hatt en prat.

Intervjuet endret karakter og gikk over til å bli en diskusjon før det ble en regelrett krangel med personkarakteristikker kastet fram og tilbake.

Spørsmålet om rasisme kom opp i løpet av intervjuet da Djordjic fikk inntrykk av at Andersson snakket om hans etniske bakgrunn.

– Når jeg spør hvem han representerer, handler det om han er en spiller, en leder eller en ekspert. Absolutt ingenting annet.

Djordjic presiserte at Andersson representerer ti millioner mennesker. Da kontret landslagssjefen med å spørre hvem TV-eksperten representerer.

– Sverige så klart. Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? svarte den tidligere Manchester United-spilleren med serbisk bakgrunn.

Landslagssjefen takket for seg og forlot intervjuet etter snaut tre minutter. Dagen etter måtte Andersson svare for seg. Nå er stridsøksen begravet.

Diskusjonen mellom dem oppsto etter Sveriges 5-0-seier over Aserbajdsjan. Det hele startet med at Djordjic var nysgjerrig på hvorfor Andersson ikke hadde brukt 24 år gamle Jesper Karlsson mer enn åtte minutter i løpet av de to kampene mot Belgia (0-3) og Aserbajdsjan.

Du snakker mye nå. Du blir aggressiv. Hvorfor? Hvem skal jeg ellers representere. Hvilket land ellers? Serbia, vil du si det? Er det dét du forsøker å si? Jeg representerer deg like mye som alle andre. Dette svaret kommer jeg ikke til å glemme, det er dårlig, fortsatte han.

(©NTB)

Flere nyheter: