Guro Pettersen gjorde en feil som kostet Vålerenga poeng. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kjempetabbe av Pettersen da Vålerenga tapte poeng i tetstriden

Vålerenga ledet to ganger, men måtte til slutt nøye seg med 2-2 mot Røa i Toppserien lørdag etter en sen kjempefeil av landslagskeeper Guro Pettersen.

Av NTB | 22.06.2023 18:49:10

Sport: Vålerenga spilte seg opp i en fortjent 1-0-ledelse drøye fem minutter før pause. Skuddet fra Karina Sævik gikk via en Røa-forsvarer og rett i beina til Felicia Rogic som satte inn kampens første mål.

Tjue minutter ut i annen omgang utlignet Røa da Oline Fuglem var sikker fra straffemerket. Ingibjörg Sigurdardottir hamret så inn 2-1 i det 79. minutt, før Julie Klæboe sendte av gårde et langskudd fem minutter senere.

Landslagskeeper Guro Pettersen hadde tilsynelatende full kontroll på skuddet, men glapp ballen og måtte se den trille over streken til 2-2.

Vålerenga er likevel fortsatt uten tap så langt denne sesongen. På 17 kamper står de med statistikken 12-5-0. Ned til tabelltoer Rosenborg er det sju poeng.

Hjemmelaget var best før pause, men greide ikke å spille seg opp i ledelsen. Da Brann ikke greide å gripe muligheten, gjorde LSK det isteden. I etterdønningene etter en corner kunne Mimmi Veum Löfwenius banke ballen i mål fra kloss hold etter timen spilt.

Tolv minutter senere vant LSK ballen høyt i banen, og Signe Holt Andersen sikret seieren for gjestene.

– Det var ikke enkelt. Vi var ganske skuffet over førsteomgangen, selv om resultatet var OK. Men vi gjorde noen veldig gode justeringer i pausen, og da klarer vi det, sa målscorer Löfwenius Veum til TV 2 rett etter kampslutt.

I bunnkampen mellom John Arne Riises Avaldsnes og Arna-Bjørnar var begge lag svært interessert i de tre poengene det sto om lørdag. Med 4-2-seier rykker Arna-Bjørnar opp til kvalikplassen på målforskjell. Tabelljumbo Avaldsnes står med like mange poeng, men har én kamp mindre spilt.

Sigrid Aas sendte gjestene i føringen bare åtte minutter etter avspark, før Kristina Svandal sikret balanse i regnskapet ti minutter senere.

Lyn greide ikke å repetere bragden mot RBK i forrige serierunde. Borte mot Stabæk tapte osloklubben 1-2 lørdag.

Serieleder Vålerenga møter Røa senere lørdag.

LSK Kvinner vant 2-0 mot Brann og er nå åtte poeng foran bergenslaget i kampen om tredjeplassen på tabellen.

Rosenborg befestet posisjonen som serietoer da de vant 2-0 over Åsane. Dermed slo trønderklubben tilbake etter tapet for Lyn i forrige serierunde. Elin Sørum og Celine Nergård sendte RBK opp i en 2-0-ledelse i løpet av tre effektive minutter i førsteomgangen.

Sju minutter etter pause sendte Tora Ose gjestene tilbake i føringen fra ellevemetersmerket. Kvarteret senere doblet Sigrid Aas ledelsen, før hun økte til 4-1 ti minutter før slutt. Avaldsnes fikk et trøstemål på tampen.