Moldes Eric Kitolano med akrobatisk målfeiring. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde slo FKH 5-1

Molde er i siget og vant for fjerde gang på de fem siste Eliteserien-kampene med 5-1 over Sarpsborg 08. Eric Kitolano herjet og leverte salto etter scoringer.

Av NTB | 22.07.2023 20:03:17

Sport: Molde trengte bare 18 minutter på å sikre seg et grep om kampen. Kitolano sto for 1-0 (fra kloss hold med foten) og 2-0 (heading etter flott spill med Ola Brynhildsen). Dermed var det også klart for målfeiring der Kitolano serverte en baklengs salto.

– Det er ekstremt deilig. Det er mitt første hat trick i Eliteserien. Så det var helt klasse. Når det kommer så mange til kamp, er det ekstra deilig. Når Molde byr opp til dans, så må vi levere, sa han til TV 2.

– Vi spilte ingen god kamp, men sikret oss tre viktige poeng, sa Kitolano.

Ramon-Pascal Lundqvist reduserte til 1-2 på en heading. Det skjedde noen minutter før pause, og dermed var spenningen tilbake i kampen.

– Vi ble litt kjørt mot slutten av 1. omgang, men vi tok oss opp i 2. omgang, forklarte matchhelten.

Gjestene var med for fullt i starten av andreomgangen. Men så fikk Kristian Fardal Opseth direkte rødt kort. Det ble resultatet etter at han forsøkte seg på et brassespark. Det endte med at Moldes Sivert Mannsverk gikk ned for telling etter å ha blitt truffet i hodet av støvelen til Opseth.

Med bare ti spillere fikk Sarpsborg 08 det vrient.

Kitolano benyttet en nesten ferdigscoret sjanse til å fikse 3-1 før han til solid applaus ble byttet ut.

Mathias Løvik økte til 4-1 etter bare få minutter på banen. Martin Linnes la på til 5-1 mot en motstander i tilnærmet oppløsning.

Begge målene kom etter fine skuddavslutninger.

Tirsdag skal Molde ut i andre kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Den starter med bortekamp mot finske HJK Helsingfors. Returoppgjøret spilles 2. august.

Moldes neste seriemotstander er Stabæk (borte) mens Sarpsborg 08 får besøk av Haugesund.

Eliteserien-runden fortsetter med kamper de to kommende dagene.

Søndag 17.00: HamKam – Stabæk, Haugesund – Lillestrøm, Odd – Vålerenga, Sandefjord – Bodø/Glimt, Tromsø – Brann, Strømsgodset – Rosenborg 19.15.

Mandag 19.00: Viking – Aalesund.

Sarpsborg 08 sliter tungt for tiden og gikk på det tredje strake tapet i Eliteserien, og laget slipper inn svært mange mål for tiden.