Menu
De kommende ukene er det tid for drop-in-dåp i Den norske kirke. En oversikt vise at det er 80 ulike drop-in-dåp-arrangementer de nærmeste ukene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kirken inviterer til drop-in-dåp over hele landet

Den norske kirke inviterer nå til drop-in-dåp. De kommende ukene er det minst 80 anledninger til å droppe innom kirken og bli døpt.

Av NTB | 25.05.2023 10:08:52

Religion og livssyn: Den norske kirke har lang tradisjon for å døpe mennesker, mens drop-in-dåp som begrep oppsto i 2015.

– Mange setter pris på fleksibiliteten og enkelheten i drop-in-dåp, samtidig som de opplever det som høytidelig og meningsfullt å bli døpt. Flere forteller at de lenge har tenkt på å bli døpt og opplevde terskelen som lavere når det var drop-in, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Akkurat nå viser kirkens oversikt at det er 80 ulike drop-in-dåp-arrangementer de neste ukene.

Når en menighet arrangerer drop-in-dåp, er det bare å møte opp uten avtale. Man trenger ikke gjøre noen praktiske forberedelser – det er bare å identifisere seg og ha en samtale med presten. Både barn, ungdommer og voksne kan bli døpt, opplyser kirken i en pressemelding.

Drop-in-seremonier, som drop-in-dåp og drop-in-bryllup, blir tatt svært godt imot av kirkens medlemmer. På valentinsdagen tidligere i år sa over 30 par ja til hverandre i drop-in-bryllup i kirken.

(©NTB)

Flere nyheter: