Menu
Kinas handel falt kraftig i desember og veksten gjennom fjoråret var svært svak sammenlignet med tidligere år. Foto: Andy Wong / AP / NTB

Kinas utenrikshandel falt i desember

Kina sliter fortsatt med ettervirkninger fra null covid-strategien. I desember falt både landets eksport og import med henholdsvis 9,9 prosent og 7,5 prosent sammenlignet med året før.

Av NTB | 13.01.2023 06:40:06

Økonomi og næringsliv: Den inngripende koronastrategien har ført til at verdens nest største økonomi har tatt knekken på deler av næringslivet og leverandørkjeder, samt lagt en demper på forbruket.

I forrige måned lempet Kina på noen av de strengeste koronarestriksjonene, noe som førte til en massiv smitteøkning.

I desember falt eksporten med nesten 10 prosent til 30,6 milliarder dollar sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge offisielle tall som ble sluppet fredag. Det er det største fallet i Kinas eksport siden starten av pandemien i 2020.

Importtallene for desember er også røde, og falt med 7,5 prosent fra desember i fjor.

I hele 2022 vokste eksporten med 7 prosent. Det er en kraftig reduksjon i veksten sammenlignet med fjoråret da eksporttallene gikk opp hele 29,9 prosent i løpet av året. Importtallene for hele fjoråret var opp med 1,1 prosent – også en svært svak vekst sammenlignet med 2021. Da steg importen med 30,1 prosent gjennom året.

(©NTB)

Flere nyheter: