Menu
Folkerepublikken Kinas ambassade på Vinderen i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kinas ambassade i Norge: – Flere tilfeller av fabrikkerte spionsaker

Kinas ambassade i Oslo har merket seg at en norsk statsborger er siktet for spionasjeforsøk for Kina. De mener at flere slike saker i Europa har vært falske.

Av NTB | 02.07.2024 18:53:16

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har notert oss de relevante rapportene. Det har nylig vært flere tilfeller hvor enkelte europeiske land har fabrikkert og hausset opp såkalte «kinesiske spionsaker» og bevisst svertet og krenket Kina. Vi motsetter oss slike handlinger på det sterkeste, skriver pressekontoret på den kinesiske ambassaden i Oslo i en epost til NTB.

NTB sendte tirsdag flere spørsmål til ambassaden i forbindelse med at en norsk statsborger er pågrepet av PST, siktet for forsøk på spionasje til fordel for Kina.

Ambassaden kommenterer ikke den aktuelle saken direkte, men skriver at enkelte myndighetsorganer i Norge «gjentatte ganger har kommet med uansvarlige anklager uten å presentere konkrete fakta».

– De har spredt ideen om «Kina-trusselen», noe som i stor grad har forstyrret den normale samarbeidsatmosfæren mellom Kina og Norge.

– Vi håper at de relevante myndighetsorganene vil legge bort sine forutinntatte synspunkter og innta en objektiv og rettferdig holdning mot Kina, skriver ambassaden.

De skriver videre at de tror at Norge kommer til å basere sine standpunkt på fakta og være på vakt mot forsøk på å skade de bilaterale forholdene.

(©NTB)

Flere nyheter: