Menu
De tre astronautene reiser til verdensrommet på tirsdag. Fra venstre Gui Haichao, Jing Haipeng og Zhu Yangzhu på en pressekonferanse mandag. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB

Kina sender første sivile ut i rommet

Tirsdag planlegger Kina å sende sin første sivile astronaut ut i verdensrommet. Fra før er det kun medlemmer av hæren som har blitt sendt opp.

Av NTB | 29.05.2023 06:48:49

Vitenskap og teknologi: Kina, verdens nest største økonomi, har brukt milliarder av dollar på sitt militærdrevne romprogram. De forsøker å ta igjen USA og Russland, som har oppnådd mye innen romfart de siste årene.

Nå sender kineserne opp professor Gui Haichao fra institutt for luft- og romfart ved Beijing universitet. Han er ekspert på nyttelast og skal være ansvarlig for driften av prosjekter knyttet til dette i verdensrommet.

Sjefen for oppdraget er Jing Haipeng, som nå legger ut på sitt fjerde romoppdrag, ifølge statlige medier. Den tredje som sendes opp, er ingeniør Zhu Yangzhu.

De tre skal bringes til Kinas egen romstasjon Tiangong. Oppskytingen skal skje fra Jiuquan, som ligger nordvest i Kina. Det skjer klokken 9.31 lokal tid, altså klokken 3.31 norsk tid.

(©NTB)

Flere nyheter: