Menu
Nederlands statsminister Mark Rutte tok i forrige uke imot Kinas visestatsminister Han Zheng i Haag. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Kina med godord til Nederland

Kina anser Nederland som en prioritert samarbeidspartner i EU, melder Kinas statskanal.

Av NTB | 16.05.2023 13:44:17

Økonomi og næringsliv: Meldingen ble offentliggjort av den kinesiske statskanalen CCTV tirsdag etter at statsminister Li Qiang snakket med Nederlands statsminister Mark Rutte på telefonen.

Li skal i telefonsamtalen ha uttrykt håp om at Nederland vil sikre de to landenes felles interesser og opprettholde smidighet i de globale forsyningslinjene.

I mars ble det meldt at nederlandske myndigheter av sikkerhetshensyn kom til å innføre eksportrestriksjoner på databrikketeknologi – et tiltak som etter alt å dømme er ment å bremse kinesisk teknologiutvikling.

Avgjørelsen ble tatt etter flere måneders press fra USA, som innførte lignende restriksjoner i høst. Nyheten førte til en skarp reaksjon fra Beijing.

– Vi er sterkt imot at Nederland bruker reguleringer til å gripe inn i og begrense normal økonomisk samhandling og handel mellom kinesiske og nederlandske selskaper, sa en talsmann for kinesisk UD for drøyt to måneder siden.

(©NTB)

Flere nyheter: