Menu
Et militærfly fra Lockheed Martin – F35 – under en oppvisning i Tyskland. Foto: Sebastian Christoph Gollnow / DPA via AP / NTB

Kina innfører sanksjoner mot sjefer i Lockheed Martin

Kina fryser verdier som sjefer hos USAs forsvarsindustrigigant Lockheed Martin måtte ha i Kina, og nekter dem visum. Grunnen er våpensalg til Taiwan.

Av NTB | 21.06.2024 11:53:26

Krig og konflikter: Straffetiltaket gjelder blant annet selskapets styreleder James Donald Taiclet, viser en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet fredag.

Lockheed Martin produserer blant annet jagerfly av typen F-16, og har den siste tiden trappet opp produksjonen av flytypen for å kunne levere flere til Taiwan.

Selskapet er allerede rammet av kinesiske sanksjoner, men det er første gang sanksjonene retter seg direkte mot selskapets ledere.

Taiwan er demokratisk styrt og får omfattende militærstøtte av USA, selv om amerikanere offisielt ikke anerkjenner det som et eget land. Kina regner på sin side øya som en del av Kina og har lenge ønsket en gjenforening.

Kina har truet med å bruke militære midler hvis ikke gjenforeningen kan skje fredelig. Det er store økonomiske og strategiske interesser knyttet til øya, ikke minst på grunn av den store produksjonen av høyteknologiske databrikker.

(©NTB)

Flere nyheter: