Menu
Kemal Kilicdaroglu anklager Russland for innblanding i det tyrkiske valget, noe russiske myndigheter blankt avviser. Foto: Francisco Seco / AP / NTB

Kilicdaroglu hevder å ha bevis på russisk innblanding i valget i Tyrkia

Presidentkandidat Kemal Kilicdaroglu mener å ha bevis for anklager han har fremmet om at Russland har spredt falske bilder før søndagens valg i Tyrkia.

Av NTB | 12.05.2023 16:04:39

Politikk: Kreml avviser på det sterkeste Kilicdaroglus anklager.

– Vi erklærer offisielt: Det kan ikke finne sted noen form for innblanding, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

Kilicdaroglu, som er president Recep Tayyip Erdogans fremste utfordrer i valget, sier at han ikke ville kommet med anklagene dersom han ikke hadde bevis for at det stemte.

Han utdyper derimot ikke hvilke bevis han angivelig har og sier at partiet hans ikke har vært i kontakt med Russlands ambassade i landet for å diskutere saken.

– Det er uakseptabelt at et annet land blander seg i Tyrkias valgprosesser for å fremme et parti. Jeg vil at hele verden skal være klar over dette, og det var derfor jeg skrev om det i den tweeten, sier han fredag.

I en Twitter-melding torsdag anklaget Kilicdaroglu Russland for å stå bak montasjer, konspirasjoner og falske opptak som er spredd i forkant av søndagens valg.

– Hvis dere vil beholde vårt vennskap etter 15. mai, ligg unna den tyrkiske staten. Vi vil fremdeles fremme samarbeid og vennskap, skrev han.

(©NTB)

Flere nyheter: