Menu
Aleksander Aamodt Kilde er tilbake på ski etter det dramatiske fallet i Wengen hvor han skadet seg stygt. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Kilde tilbake på ski for første gang etter skrekkfallet: – Deilig å svinge litt

Onsdag fikk alpinstjernen Aleksander Aamodt Kilde prøve seg på snø igjen etter det fæle fallet i Wengen i vinter.

Av NTB | 19.06.2024 10:13:07

Sport: Det skjedde på Snø-anlegget i Lørenskog.

– Deilig å kjenne at man kan svinge litt, sa Kilde til pressen etter en av turene nedover. Onsdag var det 158 dager siden fallet.

Han hadde samtaler med trenerne underveis.

– Det kjennes greit ut. Det er litt styrke og motorikk som mangler, men det er en god start for all del. Det er relativt snilt her, men det er fint å kjøre noen buer og kjenne på det, sa Kilde til NTB.

– Nå kan jeg bygge fra bunnen og opp, fortsatte han.

Det har vært stor usikkerhet knyttet til Kildes tilstand etter at det gikk galt i utforrennet i sveitsiske Wengen for 13. januar. Han har vært gjennom flere operasjoner og en lang opptreningsperiode, og nylig var han tilbake på trening sammen med resten av alpinlandslaget.

Kilde pådro seg et alvorlig kutt i leggen og skadet skulderen i fallet. Han er i opptrening, og senest i forrige uke visste han ikke når han skulle trene på ski igjen.

– Det styrer jeg egentlig selv. Altså jeg må bare holde meg på beina når jeg gjør ting, så jeg ikke ødelegger skulderen, sa Kilde til NTB da.

Kilde er et av Norges største håp foran den kommende VM-sesongen om han blir helt skadefri. 31-åringen har vært i kjempeform de siste sesongene og står totalt med 21 verdenscupseirer.

(©NTB)

Flere nyheter: