Aleksander Aamodt Kilde kjører utfor denne uken. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB

Kilde nummer 13 på utfortreningen i Sveits – Sejersted sjuer

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde kjørte ned til 13.-plass i sesongens første utfortrening foran fartsåpningen i Sveits og Italia denne uken.

Av NTB | 08.11.2023 12:29:42

Sport: Kilde ble vant utforcupen forrige sesong og ble bare slått av sveitsiske Marco Odermatt i totalsammendraget. Foran årets fartssesong er nordmannen igjen en kandidat til å gå helt til topps.

Den jobben starter i Zermatt til helgen.

Nordmannen kjørte inn til 13.-plass under onsdagens trening, mens Østerrike Otmar Striedinger vant. Utforløypa starter på den sveitsiske siden av Matterhorn, men avsluttes i italienske Cervinia.

Kilde hadde en god start, men falt deretter av til de neste mellomtidene og krysset målstreken 2,17 sekunder bak Striedinger.

Adrian Smiseth Sejersted ble nummer sju på treningen. Han var i mål 1,39 sekunder bak østerrikeren.

Markus Nordgaard Fossland stiller også i denne ukens fartskonkurranser.

Konkurransehelgen er ikke bare spesiell fordi den skal gå gjennom to land. Fartsrennene har også den nest største pengepremien i verdenscupen. Vinneren av hvert renn får 60.000 sveitserfranc, tilsvarende 745.000 kroner.

Bare rennene i Kitzbühel (100.000 euro / 1,24 millioner kroner) har høyere vinnerpremie.