Menu
Aleksander Aamodt Kilde var storfornøyd i målområdet i Wengen. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Kilde med fantomløp i Wengen – styrer mot seier

Norges fartskonge Aleksander Aamodt Kilde (30) parkerte resten av eliten i super-G-rennet i sveitsiske Wengen.

Av NTB | 13.01.2023 18:39:13

Sport: I mål var Kilde 27 hundredels sekund foran hjemmehåpet Stefan Rogentin, som leverte en strålende runde like før ham.

Verdenscupleder Marco Odermatt ligger på 3.-plass med 66 hundredeler opp til Kilde. Rennet pågår fortsatt.

Kilde styrer likevel mot sin niende super-G-seier. Det er mest av de aktive utøverne i alpinsirkuset. Det er like mange som Marc Girardelli og gjør han til den femte mestvinnende i super-G noensinne.

I rennet i Wengen sist sesong ble Kilde nummer to bak Marco Odermatt. Fjorårets renn var det første i super-G i Wengen siden 1994.

Kilde kom kjempegodt i gang i den nesten 3000 meter lange løypa med høyeste hastighet på toppen og økte ledelsen til Rogentin. Det holdt ham i forkant hele veien ned.

– Den første halvdelen av løpet til Aleksander, det er det beste han noensinne har gjort. Det er det råeste jeg har sett ham noensinne, og jeg har mye rått som han har gjort, sa Viaplay-ekspert og tidligere kollega Kjetil Jansrud.

Værforholdene har skapt en varm snø i Wengen, som gjorde det krevende for løperne å sette utfor i den svært raske super-G-løypa.

Adrian Smiseth Sejersted var førstemann ut av alle. Nordmannen gjorde noen småfeil i toppen, men fikk etter hvert opp farten. Den lange super-G-løypa har flere lange og strake strekk som ligner mer på et utforrenn. Med 1,87 sekunder opp til Kilde røk topp 10 for Sejersted.

Markus Nordgård Fossland har startnummer 38 i rennet.

Lørdag skal det tradisjonsrike og legendariske utforrennet finne sted i Wengen.

(©NTB)

Flere nyheter: