Menu
Harald Østberg Amundsen under herrenes 10 km i verdenscupen i langrenn på Beitostølen i desember. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Amundsen seiret i sekundstrid tross fall – inn i VM-kampen

Harald Østberg Amundsen (24) kastet seg inn i kampen om en VM-billett med seier på 10 kilometer fri teknikk i Skandinavisk Cup i langrenn i Falun fredag.

Av NTB | 13.01.2023 18:41:23

Sport: Amundsen slo Iver Tildheim Andersen på 2.-plass med 1,4 sekunder. Tildheim Andersen vant verdenscuprennet i Lillehammer i desember og hadde dermed fra før markert seg i kampen om en plass i den norske VM-troppen.

Harald Østberg Amundsen trøblet med covid-19 i starten av sesongen og var ikke med i verdenscupen før på Beitostølen 10. desember. Der ble det 11.-plass på 10 kilometer klassisk. I den skandinaviske cupen ble det 2.-plass på 20 kilometer fellesstart i fri teknikk uken etter.

Harald Østberg Amundsen tok bronse på 15 kilometer fri teknikk i VM i Oberstdorf for to år siden.

Amundsen måtte tåle et fall helt på tampen.

Amundsen trodde at kampen om en VM-billett var over før denne helgen etter den trøblete innledningen på sesongen.

For både Andersen og Amundsen blir det viktig å dokumentere god form under NM på Gjøvik til uken om de vil til VM i Planica i februar/mars.

– Dette betyr mye, spesielt med tanke på selvtilliten. Jeg trenger helst en seier i NM om jeg skal ta meg til VM og kanskje også i verdenscuprennet helgen etter. Det er en liten sjanse til å klare det, og jeg kan gå meg inn på laget, sa vinneren.

– Målet er å ta sammenlagtledelsen i den skandinaviske cupen. Det betyr friplass i verdenscupen framover, sa 24-åringen.

De norske dominerte totalt i Falun og tok de 13 første plassene.

Martin Kirkeberg Mørk ble nummer tre og var 8,2 sekunder bak seieren.

– Det var et ekstremt utfordrende føre, og jeg var pinne stiv og presterte å krysse skiene. Jeg ledet med ni sekunder på Iver da det skjedde, men jeg kom meg opp igjen og kriget videre. Det gjelder å aldri gi opp, sa Amundsen til rettighetshaver Expressen.

Harald Østberg Amundsen kommer uansett til å gå i Falun også lørdag og søndag.