Menu
Aleksander Aamodt Kilde jubler i målområdet etter å ha kjørt ned til kjempeledelse i utforrennet i Aspen. Foto: John Locher / AP / NTB

Kilde leder klart i Aspen – sikret å vinne utforcupen

Aleksander Aamodt Kilde kjørte en plettfri lørdagsutfor i Aspen og styrer mot sesongens åttende verdenscupseier. Antallet vil være norsk alpinrekord.

Av NTB | 04.03.2023 20:05:39

Fartskongen leder rennet i Colorado med 61 hundredeler på canadieren James Crawford.

– Dette var beinrått hele veien og så gjennomført. Han kjørte bare fortere og fortere, sa Viaplay-kommentator Henrik Jonassen om Kildes prestasjon.

Fra et senere startnummer knallet Adrian Smiseth Sejersted til og la gode forutsetninger for en norsk dobbeltseier. Men en stor feil gjorde at han kjørte ut.

Sejersted var kun 21/100 sekund bak Kilde før han ble for ivrig og fikk konkurransen ødelagt.

Før start var det bare Vincent Kriechmayr som kunne true Kildes sammenlagtledelse i utforcupen, men lørdag kjørte østerrikeren seg ut av kampen. Han ligger på en foreløpig fjerdeplass og er 70/100 sekund bak ledertiden.

Utforkula går dermed til Kilde for andre år på rad. Det gjenstår kun ett renn i fartsdisiplinen i vinterens verdenscup. Det kjøres som en del av sesongfinalen i Soldeu i Andorra 15. mars.

En ny seier til Kilde vil gjøre at han setter flere milepæler. Han slår den norske rekorden for antall verdenscuptriumfer i én og samme sesong (8) og tangerer Kjetil André Aamodts antall vc-triumfer (21).

(©NTB)

Flere nyheter: