Menu
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Karmøybuer skeptisk til fastlegeordningen

Kun 38, 8 prosent av innbyggerne i Karmøy kommune svarer at de opplever god tilgang til fastlege når de trenger det. Nesten halvparten av haugesunderne svarer i undersøkelsen at de er svært fornøyd.

Av tomas | 15.05.2023 11:18:14

Fastlegeordningen: Kun 38, 8 prosent av innbyggerne i Karmøy kommune svarer at de opplever god tilgang til fastlege når de trenger det. 11,9 prosent svarer at de i svært liten grad opplever å ha tilgang på fastlege når de trenger det.
Det viser en spørreundersøkelse InFact har utført på oppdrag for Haugusunds avis.

– Det har tidvis vært en del frustrasjon. Vi forstår at innbyggerne tar kontakt når det mangler lege eller vikar. Det er en vanskelig situasjon for den enkelte, sier helsesjef i Karmøy kommune, Kristine Tveit til avisen.

Nesten halvparten av de spurte i Haugesund, 46,8 prosent, svarer at de har svært god tilgang til fastlege, viser undersøkelsen.

Tidligere har avisen skrevet at Karmøy kommune har hatt store problemer med rekrutteringen av fastleger og skrev i tillegg at situasjonen begynner å bli kritisk.

John Simon Ertvaag i Legeforeningen i Karmøy sa i juli 2022 til avisen at dette kan få alvorlige for konsekvenser for pasientene.

Flere nyheter: