Menu
Foto: Berit Roald / NTB

Karmøybu dømt for brudd på våpenloven

En mann i 40-årene fra Karmøy er dømt til samfunnsstraff for brudd på våpenloven. Under en ransakelse hjemme hos mannen ble det funnet store mengder våpen, samt nynazistisk propaganda.

Av tomas | 19.04.2023 11:48:28

Kriminalitet og rettsvesen: En mann i 40-årene fra Karmøy er dømt til 117 dagers samfunnsstraff for brudd på våpenloven.

Mannen ble stoppet av politiet under en kjøretur på vei til Bergen i desember 2019. I bilen ble det beslaglagt deler til to halvautomatiske pistoler. Våpnene var ikke funksjonsdyktige, men kunne brukes etter at de var satt sammen med nødvendige våpendeler, skriver Bergensavisen.

Under en ransakelse hjemme hos mannen på Karmøy ble det funnet store mengder våpen og våpendeler, samt nynazistiske Vigrid-blader og annen antisemittisk litteratur. Under rettsaken i Hordaland tingrett forklarte mannen at han ikke var klar over at våpnene ikke var skikkelig plombert da han anskaffet dem.

Nå har retten funnet mannen skyldig i brudd på våpenloven, men siden saken er så gammel kom retten fram til at mannen skulle dømmes til samfunnsstraff.

Retten legger til grunn at mannen nå har en rolig livsstil, er i arbeid og har omsorgen for tre barn.

Flere nyheter: