Menu
Karim Benzema melder overgang til saudiarabisk fotball. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Karim Benzema har signert for Al-Ittihad i Saudi-Arabia

Karim Benzema (35) slutter seg til Al-Ittihad i saudiarabisk fotball. Klubben bekrefter at Ballon d'Or-vinneren har skrevet under en treårskontrakt.

Av NTB | 06.06.2023 22:08:59

Sport: – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

– Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

Søndag ble det kjent at Benzema er ferdig som Real Madrid-spiller etter 14 år i klubben. Der vant franskmannen 25 store titler, deriblant mesterligaen fem ganger. Avgjørelsen om å bytte beite var hans egen.

I fjor vant han Ballon d’Or etter en supersesong på Reals vei mot triumfer i både La Liga og Champions League. Benzema gjorde 353 mål på 647 kamper for de liljehvite fra den spanske hovedstaden.

Toppfotballen i Saudi-Arabia lokket tidligere i år til seg Cristiano Ronaldo. Han fikk en kjempekontrakt med Al-Nassr, og Benzema er også ventet å få en enorm årslønn.

Lionel Messi er også sterkt koblet til spill i Saudi-Arabia. En tredje saudiarabisk klubb, Al-Hilal, skal være nær å sikre seg den argentinske verdensmesteren.

(©NTB)

Flere nyheter: