Menu
Kåre Ingebrigtsen er Ranheims nye trener. Foto: Marit Hommedal / NTB

Kåre Ingebrigtsen tar over Ranheim

Kåre Ingebrigtsen (57) blir ny hovedtrener for fotballklubben Ranheim i 1. divisjon. Han har fått en kontrakt ut årets sesong.

Av NTB | 11.01.2023 17:06:55

Sport: Ansettelsen skjer få dager etter at trønderlaget og Hugo Pereira brøt samarbeidet.

– Vi gleder oss over at Kåre uttrykker en sterk sult, engasjement og entusiasme over å komme inn i Ranheim og være med på å utløse positive krefter som skal løfte oss som kollektiv – både på og utenfor banen, sier daglig leder Frank Lidahl og fortsetter:

– Kåre kjenner trøndersk fotball bedre enn de fleste, ikke mange har over tid bidratt til å fylle trønderske fotballhjerter med en bedre følelse enn Kåre.

I første omgang har Ingebrigtsen fått en avtale som varer ut 2023. I fjor endte Ranheim på 8.-plass i 1. divisjon.

– Kåre har gjort en god jobb for Åsane Fotball. Vi har samarbeidet godt, men ting skjer fort i fotballen. Vi ønsker ham lykke til i Trondheim og Ranheim, sier Åsanes daglig leder Rune Eriksen.

– Tiden min i Åsane Fotball har vært både spennende, interessant og lærerikt. Jeg ønsker å takke for muligheten som Åsane har gitt meg, og jeg ønsker klubben det aller beste for fremtiden, sier Ingebrigtsen selv.

Ingebrigtsen har fortid som trener i nettopp Ranheim. Han hadde det sportslige ansvaret i klubben tilbake i 2007. Senere har han vært i Bodø/Glimt, Viking, Rosenborg, belgiske Oostende, greske APOEL og Brann.

57-åringen har også en imponerende spillerkarriere å se tilbake på. Trønderen spilte i klubber som Rosenborg, Frigg, Manchester City og Byåsen. Han hadde også et par låneopphold i Strømsgodset og Lillestrøm.

Som spiller noterte han 30 mål på 233 kamper for klubb- og landslag. Det resulterte i tre seriemesterskap og cupgull med Rosenborg.

Åsane var først ute med å bekrefte Ingebrigtsens nye trenerjobb. Han har det siste året vært sportssjef hos Ranheims serierival fra Bergen.

Tidligere har Ingebrigtsen ledet Rosenborg til tre seriemesterskap og to cupgull. Hans siste treneroppdrag ble mindre vellykket, og han fikk sparken underveis i Branns nedrykkssesong i 2021.

(©NTB)