Menu
Thor Inge Sveinsvoll er i dag president i Norges Røde Kors. Valgkomiteen i organisasjonen har innstilt Siri Hatlen som ny president. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Kamp om ledervervet i Norges Røde Kors

Valgstyret i Norges Røde Kors har innstilt styregrossist Siri Hatlen som ny president i Røde Kors. Mot henne stiller sittende president Thor Inge Sveinsvoll.

Av NTB | 22.09.2023 02:12:34

Politikk: – Vi har levert en innstilling til ny ledelse som vi mener er framtidsrettet. Røde Kors er en stor og kompleks organisasjon, og Siri Hatlen har solid erfaring med å lede denne typen virksomhet, sier valgkomiteens leder Charlott Nordstrøm til Klassekampen.

Hatlen er styreleder i Vestre Viken helseforetak og har tidligere vært styreleder eller hatt direktørjobber i selskaper som Statoil, Statkraft, Bane Nor, Vinmonopolet og Oslo universitetssykehus.

Gabriella Jurisic Ottesen, som er distriktsleder i Finnmark Røde Kors, sier hun er bekymret for at det å hente inn en proff styreleder utenfra vil føre til en kursendring for hele organisasjonen.

Til tross for Hatlens tunge CV mener Ottesen at den sittende presidenten fortjener en ny periode.

– Han har god kjennskap til de utfordringene vi møter i distriktene. Hans bakgrunn og forankring i Røde Kors er verdifull og viktig, sier hun.

Sittende president Sveinsvoll har vært aktiv i den frivillige organisasjonen i 40 år, mens Hatlen er et relativt ferskt Røde Kors-medlem.

Hvem som får presidentvervet i Norges Røde Kors, blir avgjort på landsmøtet 8. oktober.

(©NTB)

Flere nyheter: