Ola Kamara ble tomålshelt for Vålerenga. Foto: Javad Parsa / NTB

Kamara ble Vålerengas innbytterhelt – scoret to mål i snuoperasjon

Ola Kamara kom inn og hjalp Vålerenga umiddelbart til seier da Ranheim ble slått 3-1. Laget har vunnet tre strake kamper i 1. divisjon og er på opprykksplass.

Av NTB | 01.06.2024 18:13:13

Sport: VIF var i trøbbel i Trondheim og lå under til pause, men lykken snudde på kort tid halvveis ut i 2.-omgangen.

Først stanget Vegar Eggen Hedenstad inn utligningen, og seks minutter senere var gjestene i ledelsen. Kamara scoret da på sin egen retur etter å ha entret banen like før.

Mot slutten fikk samme mann en strålende ball fra Petter Strand og tuppet inn 3-1.

John Hou Sæter tok Ranheim i føringen rett før hvilen. Det gjorde han på vakkert vis i kjølvannet av en god frisparkvariant.

Kongsvinger tok sin fjerde seier på rad ved å slå Bryne 3-1 hjemme.

Egersund er ikke lenger tabelltoer etter 1-2-smellen hjemme mot Raufoss. Overraskelseslaget ble også forbigått av Moss, som slo Aalesund 1-0.

Stabæk kjempet til seg 3-2 borte mot Sogndal etter en rekke med svake resultater. 16-årige Oskar Spiten-Nysæter gjorde Stabæks to første mål på Fosshaugane Campus, mens Thomas Roberts ble matchvinner.

Utvisningen kom da midtbanemannen stilte seg foran Levangers keeper i forbindelse med et utspark og fikk sitt annet gule kort i kampen.

Start har bare Sandnes Ulf og Aalesund bak seg på tabellen. Åsane klatret opp fra jumboposisjon til sikker plass takket være en kjærkommen 1-0-seier over Ulf.

Sju tap på elleve kamper er en fæl statistikk for AaFK. Så sent som i fjor spilte sunnmøringene i Eliteserien.

Vålerenga bykset opp til 2.-plass og står med 20 poeng. Det skiller fire poeng til Kongsvinger. Geir Bakkes menn har vunnet fem av sine seks siste oppgjør. Det ene tapet kom mot nettopp KIL hjemme 16. mai.

Lenge så Start ut til å gå mot sin første borteseier for året, men på overtid fikk Levanger med seg 1-1. Gjestene spilte sluttfasen med ti mann som følge av et helt unødvendig rødt kort til Mathias Grundetjern.