Julien Alfred tok OL-gull på 100 meter. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Julien Alfred tok OL-gull på 100 meter – sikret St. Lucias første medalje i olympiske leker

Julien Alfred demonstrerte gnistrende tempoferdigheter da hun løp inn til OL-gull på 100 meter lørdag.

Av NTB | 03.08.2024 21:42:56

Sport: Alfred stormet inn foran den amerikanske duoen Sha’Carri Richardson og Melissa Jefferson. Det er St. Lucias første medalje i et OL noen gang.

– Det var ren utklassing, sa NRKs ekspert Christina Vukicevic Demidov.

Det ble imidlertid ikke så stjernespekket som man hadde ventet seg på Stade de France.

Lørdagens finale var ventet å være svært profiltung, men flere stjerner forsvant ut før gullmedaljene skulle fordeles. Shelly-Ann Fraser-Pryce valgte å trekke seg før sin semifinale, før Dina Asher-Smith røk ut i sin.

Den regjerende mesteren og olympiske rekordholderen Elaine Thompson-Herah måtte trekke seg fra lekene i Paris på grunn av en skade i akillesen. Hun vant også 200-meteren i Tokyo for tre år siden.

Heller ikke Shericka Jackson deltok på 100 meter i den franske hovedstaden.