Menu
Johannes Høsflot Klæbo vant 10-kilometeren på Tolga torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Johannes Høsflot Klæbo med ny NM-seier – overlegen på 10-kilometeren på Tolga

Johannes Høsflot Klæbo (26) viste igjen klasse og var best på 10-kilometeren i NM på Tolga. Ingen var i nærheten av å hindre ny triumf for Byåsen-løperen.

Av NTB | 30.03.2023 16:04:05

Sport: Gullmedaljen var hans fjerde individuelle i NM-sammenheng og hans første på distanse. Tidligere har han vunnet tre sprintrenn.

Onsdag vant han lagsprinten i NM sammen med Byåsen-kamerat Martin Buvarp. Torsdag åpnet Klæbo noe forsiktig, men økte deretter farten utover i løypa. 26-åringen seiret til slutt med 25,7 sekunder ned til sølvvinner, Lyns Simen Hegstad Krüger. Mikael Gunnulfsen (Ørn) tok bronsen.

Klæbo vant verdenscupsesongens siste 10 kilometer klassisk i svenske Falun i midten av mars. Klæbo har en fantomvinter bak seg. Sist helg avsluttet han verdenscupsesongen med en ny seier på 20-kilometeren i Lahti. Det var hans 19. individuelle seier denne vinteren. Ingen har flere i historien på én sesong.

Torsdagens renn var Klæbos siste denne sesongen. Trønderen står over fredagens femmil på Tolga, før han etter påske skal til USA for å behandles for en muskelskade han har slitt med.

Mikael Gunnulfsen satte en god tid i mål, og var den første som virkelig kunne true palltidene. Bakfra kom flere sterke løpere, men ikke alle greide å ta seg forbi Ørn-mannen. Hegstad Krüger var først 11,9 sekunder foran, før Klæbo sikret gullet.

Hele 480 løpere var oppført på startlisten før torsdagens renn.

(©NTB)

Flere nyheter: