Menu
Bane Nor har den siste tiden jobbet med undersøkelser av Follobanen. Jording og strøm har vært problematikken i innkjøringsfasen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Jernbanedirektoratet ønsker nye risikovurderinger før gjenåpningen av Follobanen

Jernbanedirektoratet ber om oppdaterte risikovurderinger fra Bane Nor før den planlagte gjenåpningen av Follobanen 1. februar.

Av NTB | 17.01.2023 11:26:54

Økonomi og næringsliv: – Jernbanedirektoratet mener at det vil være svært uheldig dersom Bane Nor den 23. januar beslutter gjenåpning av Follobanen 1. februar og deretter avdekker feil og mangler som gjør at gjenåpningen likevel ikke kan skje den 1. februar. Konsekvensen av dette blir et togtilbud som er dårligere enn dagens tilbud, skriver direktoratet i en redegjørelse om Follobanen

– Jernbanedirektoratet forventer at Bane Nor legger fram oppdaterte risikovurderinger før en beslutning om gjenåpning av Follobanen tas den 23. januar, heter det videre.

Prestisjeprosjektet med en prislapp på mer enn 36 milliarder kroner ble åpnet 11. desember, men måtte stenges etter få dager. Flere feil, brann eller varmgang er oppdaget i anlegget.

Den siste tiden har Bane Nor jobbet på spreng med å undersøke de tekniske feilene for å kunne gjenåpne Follobanen 1. februar.

Direktoratet understreker i sin redegjørelse at det er «et svært stramt tidsløp» fram til den planlagte gjenåpningen 1. februar.

Flere nyheter: