Menu
Et barn mistet livet i det som trolig er en fallulykke i en barnehage i Farsund onsdag. Foto: Lister24 / NTB

Jente døde etter barnehageulykke i Farsund: – Ufattelig trist

En jente mistet livet i det som kan ha vært en fallulykke i en barnehage Farsund onsdag ettermiddag. Ordfører Arnt Abrahamsen er sterkt preget.

Av NTB | 07.06.2023 19:08:53

Utdanning: – Det som har skjedd er bare ufattelig trist. Noe sånt skal aldri skje i en barnehage, sier en tydelig preget ordfører Arnt Abrahamsen til NTB kort tid etter at dødsfallet ble kjent.

Onsdag ettermiddag rykket nødetatene ut til en hendelse i Sunde barnehage i Farsund. Der fant de et barn som ble sendt i luftambulanse til sykehuset i Kristiansand. Barnet ble senere bekreftet død.

– Det var en jente. Våre tanker går først og fremst til de som er direkte berørt, men også til de andre barna som ble vitne til hendelsen, de ansatte i barnehagen og andre foresatte i barnehagen.

– Vi har allerede satt i gang flere tiltak. Kirken er koblet inn og vi har også tilbudt de ansatte i barnehagen å samles hvis de har behov for det. Det viktigste er likevel å følge opp familien til barnet.

Foreløpig er det ikke helt kjent hva som egentlig skjedd og dødsårsaken er ikke avklart.

Politiet har opprettet sak og gjør nødvendige undersøkelser på stedet. De opplyser at det ikke finnes informasjon i saken som tilsier at det har skjedd noe straffbart.

Politiets hovedhypoteser er at det enten er snakk om en ulykke, eller at dødsfallet har en medisinsk årsak, opplyser kommunen.

Abrahamsen sier videre at dette er en ulykke som preger hele lokalsamfunnet. Kriseledelsen i Farsund kommune er satt, og det er etablert psykososialt kriseteam for å ivareta foreldre og ansatte i barnehagen.

– Det er litt uklart eksakt hva som har skjedd, men det er trolig snakk om fall fra en stein, sa operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til Lister 24 tidligere onsdag ettermiddag.

Flere nyheter: