Menu
Storbritannias kong Charles (t.v.) og Japans keiser Naruhito har kjent hverandre i mange år. Foto: Jonathan Brady / AP / NTB

Japans keiser er i London

Japans keiserpar er på statsbesøk til britenes kong Charles. Keiser Naruhito og keiserinne Masako vartes opp med full pomp og prakt.

Av NTB | 25.06.2024 17:03:20

Kultur og underholdning: Storbritannia ønsker å bli den fremste europeiske makten i Stillehavsregionen, og Charles sparte ikke på kruttet for å ønske sine gjester velkommen. Paret skulle på bankett tirsdag kveld, legge en krans ved Westminster Abbey, og besøke et av Storbritannias fremste biomedisinske forskningsinstitutter.

Men keiseren begynte besøket på et sted som har spesiell betydning for ham: Flomvernet Thames Barrier. Det gigantiske, bevegelige flomvernanlegget var et naturlig stoppested for keiseren, som lenge har vært svært interessert i elva som renner gjennom sentrum av London og flere hundre kilometer inn i England. Som student på Oxford tidlig på 1980-tallet studerte Naruhito den historiske handelsvirksomheten på elva i detalj.

Senere skrev han selvbiografien «Thames og jeg» om interessen for elva, samt for Storbritannia og folket. Charles og Naruhito har kjent hverandre i mange år, og samtalen så ut til å flyte som den gjerne gjør mellom gamle venner.

(©NTB)

Flere nyheter: