Japan jubler for seier over Nord-Korea i kvinnenes fotballfinale i asialekene. Foto: Vincent Thian, AP / NTB

Japans fotballkvinner vant finalen i asialekene

Japans kvinnelandslag i fotball forsvarte sin tittel i asialekene med 4-1-seier over Nord-Korea i finalen i Hangzhou.

Av NTB | 06.10.2023 17:13:00

Sport: Det sto 1-1 ved pause, men mål av Haruka Osawa, Momoko Tanikawa og Remina Chiba i løpet av seks minutter omtrent midtveis i 2. omgang avgjorde kampen.

Chiba var eneste gjenværende spiller fra VM-troppen som tidligere i år knuste blivende verdensmester Spania 4-0 i gruppespillet og slo Norge 3-1 i åttedelsfinalen før det ble tap for Sverige i kvartfinalen.

Nord-Korea hadde massiv støtte fra de 37.166 tilskuerne i Hangzhou, men greide ikke å stå imot det japanske laget som tidligere i uka slo vertsnasjonen Kina 4-3 i semifinalen.

Kina knuste Usbekistan 7-0 i bronsekampen.

Lørdag møtes Japan og Sør-Korea i mennenes finale i Xihu, mens Hongkong-laget som trenes av Jørn Andersen spiller bronsekamp mot Usbekistan.