Menu
Jakob Ingebrigtsen under den internasjonale pressekonferansen og jordbærparty dagen før Bislett Games. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Jakob Ingebrigtsen røpet indre ønske: – Vil prøve meg på verdensrekorden på 5000 meter

Jakob Ingebrigtsen (23) bekreftet overfor Bislett-general Steinar Hoen at han vil prøve seg på verdensrekorden på 5000 meter «i nær framtid».

Av NTB | 30.05.2024 06:33:03

Sport: – Men jeg vet ikke når, sa Ingebrigtsen under onsdagens pressekonferanse ledet av nevnte Hoen på Lille Bislett i forkant av torsdagens Diamond League-stevne i Oslo.

Der skal Jakob Ingebrigtsen løpe 1500 meter sammen med blant andre Narve Gilje Nordås.

På pressekonferansen satt også Joshua Cheptegei. 27-åringen fra Uganda innehar verdensrekorden på 5000 meter med 12.35,36.

– Jeg tror det er mulig å ta rekorden min, sa han. Cheptegei har også verdensrekorden på 10.000 meter.

– Jeg vil holde på med 1500 meter som min hovedøvelse så lenge jeg kan, men 5000 meter i mesterskap er alltid interessant om det lar seg kombinere, sa Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen sesongåpnet med 2.-plass på en engelsk mil i Diamond League-stevnet i Eugene sist helg. Der viste han at han er tilbake i godt slag igjen etter en høst og vinter preget av skader. Tiden ble 3.45,60, og vinneren Josh Kerr hadde 3.45,34.

Jakob Ingebrigtsen vant 1500-meteren under Bislett Games sist år. Da var det åtte løpere som løp under 3.30.

Det skjer neppe denne gangen. Værmeldingene er ikke de aller beste, og skal det bli tider i toppklasse er det alltid en fordel om det er godt og varmt og uten regn i lufta.

Selv om Jakob Ingebrigtsen sa at han vil prøve seg på verdensrekorden på 5000 meter, har han ingen planer om å droppe 1500-meteren som sin signaturdistanse.

– Jeg er normalt en løper som konkurrerer gjennom hele året, men i vinter gikk ikke det. Skader er en del av idretten vår, men det er godt å være tilbake. Det er viktig å ta sjansen når du har den, og jeg tror det blir et bra løp. Det er høyt nivå på feltet, sa 23-åringen fra Sandnes.

(©NTB)