Menu
En sykdomsplaget Jakob Ingebrigtsen hadde full kontroll på forsøket på 5000 meter torsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Jakob Ingebrigtsen og Nordås til finale på 5000 meter: – Kunne røket på hodet ut

Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er klare for finalen på 5000 meter i Budapest. Begge tok medalje på 1500 meter onsdag.

Av NTB | 24.08.2023 19:34:35

Sport: Et snaut døgn etter at Ingebrigtsen og Nordås løp inn til henholdsvis sølv og bronse på 1500 meter, var de i aksjon i forsøket på 5000 meter torsdag. Ingebrigtsen endte på tredjeplass med 13.36,21, mens Nordås kom med som sistemann på åttendeplass på 13.36,55.

Ingebrigtsen kunne før løpet avsløre at han skulle løpe med feber. Den målte rett i underkant av 38. Ingebrigtsen har holdt sykdommen for seg selv.

– Vi løper veldig sakte, men jeg kjenner at kroppen ikke er der jeg skulle ha hatt den. Jeg er i god form, så hvis jeg klarer å stå gjennom det. Jeg hadde nok så pass flaks at vi løp så sakte som vi gjorde. Nå er det å prøve å balansere den gode formen min med den ikke så gode formen, sa Ingebrigtsen til skrivende presse.

– Det at jeg måler temperaturen i kroppen kan ikke nødvendigvis brukes til så mye, så jeg har prøvd å slappe av så mye jeg kan, fortsatte han.

Det holdt akkurat til finaleplass med to hundredeler foran svenske Andreas Almgren. Nordås sov bare tre til fem timer natten etter VM-bronsen.

– Jeg trodde jeg hadde full kontroll og så meg rundt, men så kom det noen susende i blindsonen. Jeg trodde jeg hadde full kontroll, men i realiteten hadde jeg null kontroll, sa Nordås etter løpet.

– Jeg kunne røket på hodet ut bare med at jeg ikke løp helt til mål, sa 24-åringen til NRK.

Nylig ble Ingebrigtsens europarekord på 500 meter slettet av spanske Mohamed Katir. Den står på 12.45,01. Katir løp i samme heat som de to nordmennene torsdag.

Henrik Ingebrigtsen og Magnus Tuv Myhre røk begge ut i sitt forsøksheat.

Finalen på 5000 meter går av stabelen søndag kveld.

Nordås sakket ned de siste meterne og måtte vente en stund etter målgang for å finne ut om han var innenfor de åtte beste.

Ingebrigtsen har 12.48,45 som personlig bestetid på distansen. Nordås satte sin personlige rekord tidligere i år på 13.05,38.

(©NTB)