Menu
Jakob Ingebrigtsen jubler over ny bestetid på 2 engelske mil. Foto: Michel Euler, AP / NTB

Jakob Ingebrigtsen knuste verdensbestenoteringen på 2 engelske mil – 7.54,10

Jakob Ingebrigtsen løp 2 engelske mil på 7.54,10 i Diamond League-stevnet i Paris. Han smadret verdensbestenoteringen til Daniel Komen fra Kenya.

Av NTB | 09.06.2023 21:08:56

Sport: Den gamle bestetiden var 7.58,61 og ble altså senket med over fire sekunder på Charléty-stadion. Komen var inntil fredag alene om å ha løpt under åtte minutter på distansen.

Ingebrigtsen poserte med et skilt der det sto «verdensrekord», men det noteres ikke offisiell rekord på distansen. Det gjør ikke prestasjonen mindre imponerende.

– Dette var kult. Det gikk overraskende lett i starten, som jeg forventet, men det skal løpes åtte minutter, og det er langt. Jeg føler meg godt brukt, sa Ingebrigtsen til NRK.

Publikum i Paris fikk også to offisielle verdensrekorder å juble for. Faith Kipyegon fra Kenya stormet inn til 14.05,20 på 5000 meter, mens Lamecha Girma fra Etiopia løp 3000 meter hinder på 7.52,11.

Etter at Campion la seg, ble Munguti litt vel ivrig og fikk en liten luke til nordmannen. De siste to og en halv rundene løp Ingebrigtsen alene mot lysharen, men han knuste rekorden likevel.

Ishmael Rokitto Kipkurui, som ble toer i løpet, kom inn til tiden 8.09,23.

– Det var et veldig bra løp, godt gjennomført. Det var god tilrettelegging av arrangøren. Tiden er vel betydelig mye bedre enn den gamle rekorden, og det tar jeg med meg.

Før Paris-stevnet sa han til NRK at tanken hans var å lage litt show i Paris ved å prøve seg på en uvanlig distanse. Det lyktes han til fulle med.

Sigrid Borge var den andre norske deltakeren i fredagens stevne. Hun endte sist i kvinnenes spydkonkurranse med 52,69. Japanske Haruka Kitaguchi vant med 65,09.

Ingebrigtsen måtte gjøre mye av jobben selv på vei mot sin supertid. Allerede etter 1000 meter var resten av feltet distansert, og han var alene med de to harene Benoit Campion og Kyumbe Munguti.

– Jeg holdt meg til planen. Det føltes ganske bra underveis, men jeg vet det må jobbes og kjente at jeg måtte puste godt og grave dypt. Jeg økte (takten) litt før jeg hadde tenkt, men det gikk bra, sa han til NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: