Jakob Ingebrigtsen løp inn til nok et EM-gull på 1500 meter i innendørsmesterskapet i Istanbul. Foto: AP / NTB

Jakob Ingebrigtsen forsvarte EM-gullet på 1500 meter: – Det gjør meg stolt

Ingen kunne stoppe tittelsankeren Jakob Ingebrigtsen (22) på 1500-meteren i innendørs-EM. Han var aldri truet på vei mot gullet i Istanbul.

Av NTB | 03.03.2023 19:15:33

Sport: Seieren ble norsk med den nye mesterskapsrekorden 3.33,95. Ingebrigtsen fikk ingen stor luke på oppløpet, men hadde full kontroll på briten Neil Gourley (3.34,23).

Suksessen gjorde at han forsvarte tittelen fra 2019. Sandnes-mannen er også regjerende mester på 3000 meter og løper i helgen for nok en gulldobbel.

– Dette er veldig kjekt og utrolig kult. Det gjør det ekstra gøy å kunne forsvare tittelen, selv om man gjerne husker den første best. Det er noe med å gjøre det gang på gang, og det gjør meg stolt. Det er dette vi jobber mot, sa Ingebrigtsen til NRK etterpå.

– Det var et ganske bra løp, og det ble et godt nivå i finalen i år også, sa gullvinneren om egen prestasjon og konkurrentene.

Ingebrigtsen ble torsdag finaleklar med 3.50,29 og en tredjeplass i sitt kvalifiseringsheat. Der tok han ikke ut mer enn han måtte.

I tillegg er Ingebrigtsen to ganger europamester i terrengløp.

Mesterskapet i Istanbul går som planlagt tross jordskjelvet som rammet Tyrkia hardt for en snau måned siden.

Tidlig i løpet ble det drama bakover i feltet. Flere gikk i bakken, men Ingebrigtsen lå da trygt plassert i front.

Finaleseieren var Ingebrigtsens fjerde totalt i innendørs-EM. Den første kom på 3000-meteren for fire år siden. Som senior har han nå hele ti mesterskapsgull fra friidrettsbanen.