Menu
Henriette Jæger løp voldsomt fort. Foto: Lise Åserud / NTB

Jæger knuste den norske rekorden tross arrangørflause: – Det var et pangløp

Henriette Jæger stormet inn til tiden 22,58 under nordisk mesterskap og smadret med det den norske rekorden på 200 meter. Det var hennes andre løp på få timer som følge av en tabbe.

Av NTB | 19.05.2024 15:39:27

Sport: Jæger måtte løpe distansen på nytt etter at en flause fra arrangøren gjorde at det ikke fantes tider etter løp nummer én.

I forsøk nummer to dundret hun inn til 22,58. Jæger har tidligere løpt på 22,99 innendørs, men ingen norsk kvinne har vært under 23 sekunder utendørs. Line Kloster hadde den gamle rekorden på 23,11.

– Det var et pangløp. Sykt bra. Spesielt imponerende når hun ikke fikk godkjent det første løpet. Henriette klarte imidlertid å nullstille, og det viser at hun har ganske god psyke, sier mamma og trener Unn Merete Lie Jæger til NTB.

Etter kaoset med ikke-eksisterende tidtaking tidligere på dagen kokte det i den norske leiren.

– Henriette var forbannet, men klarte å snu det til noe positivt. Hun tenkte at «fanken heller, nå skal jeg kline til». Det tok samtidig litt tid å overbevise henne om at hun skulle løpe igjen, sier mamma Jæger.

– Hun var litt i tvil de første ti minuttene, ja. Da var det mye skuffelse og irritasjon.

Jæger vant også det første A-heatet på 200 meter i Malmö helt suverent. Etter målpassering ventet hovedpersonen og alle andre i åndeløs spenning på tiden. Den kom aldri.

I minuttene som fulgte rådet det fullstendig kaos på banen i Malmö.

– Arrangøren har ikke tid på det heatet. Det skyldes garantert en eller annen teknisk finurlighet. Det finnes rett og slett ikke elektroniske tider, sa Norges Friidrettsforbunds pressesjef Morten Olsen til NTB.

Han opplyste at arrangøren hadde besluttet at Jægers heat skulle løpes på nytt igjen et par timer senere.

– Det er vanskelig å kåre en nordisk mester uten tider. Man skal tross alt sammenligne med det andre heatet også, sa Olsen.

På spørsmål fra NTB om det første eller andre løpet var det beste, svarer mamma Unn Merete:

– Starten på det siste løpet var veldig mye bedre. Den var dårlig på det første. Det var nesten sånn at hun snublet etter noen steg. Finishen var samtidig bedre på det første løpet, men samtidig ikke dårlig på det andre.

– Hun har mer inne enn 22,58?

– Det kan være, men det var veldig fine vindforhold her. Hun løp nok to løp som er ganske nær hverandre.

Jæger hadde en personlig rekord utendørs på 23,28 sekunder på distansen.

Videre skal hun starte på 400 meter under Bislett Games 30. mai, før det blir EM.

Den norske troppen innledet mesterskapet i Malmö med sju gull lørdag. De gikk til Lakeri Ertzgaard (400 meter), Amalie Iuel (400 meter hekk), Sigrid Borge (spyd), Andreas Grimerud (400 meter), Sigurd Tveit (1500 meter), Marcus Thomsen (kule), Thomas Mardal (slegge).

Søndag fortsatte det med gull til Malin Nyfors (800 meter), Lovise Skarbøvik Andresen (100 meter hekk) og kvartetten Vilde Aasmo, Ingvild Meinseth, Marte Pettersen og Maren Bakke Amundsen på 4 x 100 meter.

– Hun vurderte å ikke stille til start i løp nummer to?

Etter at Jæger hadde krysset målstreken kom det flere meldinger om hvor fort Aremark-jenta kunne ha løpt. Ingen av dem ble imidlertid bekreftet.

20-åringen er et av norsk friidretts aller største talenter. Nå venter Trond Mohn-stevnet i Bergen kommende onsdag for Jæger. Der skal hun løp 300 meter.

(©NTB)