Menu
Monza-spiller Armando Izzo, her i duell med to Inter-spillere, er dømt til fem års fengsel for kampfiksing. Foto: Antonio Calanni, AP / NTB

Italiensk landslagsspiller dømt til fem års fengsel for kampfiksing

Armando Izzo, midtstopper i Serie A-laget Monza med tre landskamper for Italia på merittlista, er dømt til fem års fengsel for kampfiksing.

Av NTB | 04.05.2023 20:14:10

Kriminalitet og rettsvesen: Han ble dømt for å ha hjulpet mafiaen i Napoli å fikse en kamp for ni år siden. 31-åringen sa umiddelbart at han vil anke dommen.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg ble frikjent for å ha fikset en kamp 25. mai 2014, men dømt for å ha fikset kampen 17. mai samme år, en kamp jeg ikke engang spilte. Jeg vil lese begrunnelsen med mine forsvarere, og vi vil anke, sa han ifølge Gazzetta dello Sport.

Hans forsvarer Stefano Montone sa til LaPresse at han mener det er god sjanse til å få dommen opphevet.

Izzos fetter Umberto Accurso, som antas å være medlem av mafiaen, ble dømt til 18 måneders fengsel. Det ble også en annen person som var tiltalt for medvirkning.

Monza, som eies av tidligere statsminister Silvio Berlusconi, støtter Izzo og sier i en uttalelse at klubben tror på hans uskyld.

Izzo har spilt 26 kamper for Monza denne sesongen og hjulpet klubben å sikre plassen i Serie A, der klubben spiller for første gang.

Han ble i 2017 utestengt fra fotballen i 18 måneder for å ha unnlatt å melde om kampfiksing under tiden i Avellino. Straffen ble redusert til 6 måneder etter en anke.

Izzo ble av retten i Napoli dømt for å ha hjulpet til å fikse en kamp i Serie B mellom Modena og hans daværende klubb Avellino. Han ble funnet skyldig i deltakelse i organisert kriminalitet og sportsbedrageri. Dommen ble to måneder strengere enn aktors påstand.

– Monza uttrykker sin helhjertede støtte til Armando. Vi er overbevist om at han er fremmed for det kriminelle miljøet, står det.

(©NTB)