Menu
En fiskebåt med 400 migranter og flyktninger om bord er i drift i Middelhavet, og Italias kystvakt jobber med å redde dem som er på båten. Foto: Sea-Watch via AP / NTB

Italias kystvakt forsøker å redde tusener av migranter

Italias kystvakt sier de jobber med å redde 1.200 migranter på to båter i Middelhavet. Hittil i påskehelgen har de reddet 2.000.

Av NTB | 10.04.2023 16:44:09

Ulykker og naturkatastrofer: En av redningsaksjonene mandag gjelder en synkeferdig fiskebåt med rundt 800 migranter om bord. Den ble oppdaget i italiensk farvann sørøst for Siracusa på Sicilia. Operasjonen beskrives som vanskelig fordi båten er så overfylt.

Ytterligere en fiskebåt med 400 personer om bord er lokalisert utenfor sørspissen av Italia. Den ble oppdaget av kystvakten, og to handelsskip deltar i operasjonen.

Alarm Phone, som migranter i nød kan ringe til, opplyser at det hersker panikk om bord, at båten er sluppet opp for drivstoff, at det nederste dekket er fullt av vann og at kapteinen har forlatt båten slik at det ikke er noen til å styre den.

Kystvakten sier at ytterligere 2.000 mennesker er reddet siden fredag i en rekke redningsaksjoner.

Tusener av migranter og flyktninger har ankommet Italia de siste dagene, særlig Lampedusa, etter den farlige ferden i skjøre båter over Middelhavet fra Nord-Afrika.

Ifølge Italias innenriksdepartement er det kommet 14.000 migranter til landet hittil i år, betydelig flere enn de 5.300 som kom i samme periode i fjor og de 4.300 i samme periode i 2021.

En kvinne om bord sier at flere mennesker, blant dem et barn, en gravid kvinne og en funksjonshemmet person, trenger legehjelp. Tre mennesker har allerede hoppet over bord i panikk, og en person er bevisstløs.

Søndag opplyste den tyske organisasjonen ResQship at to personer døde og 20 er savnet etter at båten deres sank natt til søndag. Organisasjonen reddet 20 personer fra vraket og brakte dem til Lampedusa med kystvaktens hjelp.

(©NTB)

Flere nyheter: