Menu
Turister benytter seg av den lave vannstanden i Gardasjøen til å vasse ut til øya San Biagio. Men mens turistene kan more seg, bekymrer myndighetene seg for tørkesituasjonen. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Italia utnevner spesialombud for tørke

Italienske myndigheter har utnevnt et spesialombud som får i oppgave å bekjempe tørken idet landets innsjøer står overfor den verste tørken på 70 år.

Av NTB | 05.05.2023 15:24:10

Ulykker og naturkatastrofer: Nicola Dell’Acqua sier regjeringen erkjenner alvoret Italia står overfor og at målet nå er å sikre at alle departementene samarbeider på en koordinert måte, melder det italienske nyhetsbyrået Ansa.

I tillegg har minister for samferdsel og infrastruktur, Matteo Salvini, lovet at over 100 millioner euro skal bli tilgjengelig som hastetiltak for fem tørkeutsatte regioner, tilsvarende knappe 1,2 milliarder kroner.

Italia ble rammet av alvorlig tørke i fjor, noe som har ført til lav vannstand i en rekke italienske innsjøer og elver, spesielt i nord. I Italias største innsjø Gardasjøen er vannstanden den laveste som er målt på 70 år.

Til tross for at det har regnet de siste dagene, advarer eksperter om vannmangel gjennom sommeren som kan påvirke landbruk og turisme.

(©NTB)

Flere nyheter: