Menu
Familiemedlemmer av Silvio Berlusconi fulgte onsdag kisten da den ble båret inn i Duomo-katedralen i Milano onsdag. Foto: AP / NTB

Italia tok farvel med Silvio Berlusconi

Titusenvis av mennesker hadde tatt oppstilling utenfor katedralen i Milano der Silvio Berlusconi ble bisatt onsdag.

Av NTB | 14.06.2023 16:48:56

Politikk: Bisettelsen startet klokka 15, men alt i morgentimene hadde mange mennesker møtt opp på plassen utenfor Duomo-katedralen for å ta et siste farvel med milliardæren som har preget italiensk politikk, næringsliv og fotball i over 30 år.

Da den flagg- og blomsterdraperte kisten ble båret inn i katedralen, brøt det ut spontan applaus blant mange av de frammøtte.

Inne i katedralen var statsminister Giorgia Meloni og tre tidligere statsministre på plass, og det samme var president Sergio Mattarella og store deler av Italias politiske elite og næringslivstopper.

EU var representert av økonomikommissær Paolo Gentiloni.

– Berlusconi splittet Italia, han fornærmet motstandere i 30 år, han kriminaliserte rettsvesenet og han anerkjente ikke lover. Hva slags mann er det egentlig vi snakker om, spør journalisten Marco Travaglio.

Milanos erkebiskop Mario Delpini la i sin preken heller ikke skjul på at Berlusconi var en omstridt og sammensatt mann.

– Noen applauderte ham, andre avskydde ham, sa Delpini.

– Men i denne stunden med farvel og bønn, hva kan vi si om Silvio Berlusconi. Han var en mann. Han elsket livet, kjærligheten og glede. Han var en mann, og nå møter han Gud, sa erkebiskopen.

Berlusconi døde mandag etter en tids sykdom, 86 år gammel.

Italienerne er dypt splittet i synet på den omstridte høyrepopulisten, milliardæren og mediemogulen, og selv om det onsdag var nasjonal sørgedag var det mange som ikke hadde glemt de mange kontroversene rundt ham.

– Han var en forretningsmann som både lyktes og mislyktes, en politiker som vant og tapte, og han hadde en beryktet personlighet som både hadde beundrere og kritikere, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: