Menu
Den italienske kystvakten og EUs grensebyrå Frontex har fått sterk kritikk etter migrantforliset i Sør-Italia 26. februar. Fredag er enda en båt med migranter og flyktninger i havsnød i italiensk farvann. Foto: Luigi Navarra / AP / NTB

Italia sender ut skip for å hjelpe 1.000 migranter i havsnød

Italienske myndigheter sendte fredag ut skip for å redde tre båter som var havnet i skipsnød utenfor landets sørlige kyst. Om bord er mer enn 1.000 migranter.

Av NTB | 10.03.2023 21:15:37

Ulykker og naturkatastrofer: Også et fly ble sendt ut, opplyser kystvakta. De siste nødanropene kom fredag morgen fra en båt med 500 om bord. Også et skip fra marinen deltok i hjelpearbeidet, som er vanskelig på grunn av dårlig vær.

Båten, som seilte fra Libya, var da sør for øya Sicilia og i italiensk farvann, ifølge støttegruppa Alarm Phone. Den tar imot nødanrop fra båter med migranter.

Det er meldt om kraftig vind og følgelig mye sjø i i helga. Den italienske kystvakta ble nylig gjenstand for kritikk for å ikke ha hjulpet en båt som kullseilet i februar med mer enn 150 migranter om bord.

Minst 73 mennesker mistet livet etter å ha tatt seg over Middelhavet fra Tyrkia, de fleste av dem afghanere. Det har siden blitt åpnet granskning av de italienske redningstjenestene. Blant de døde var 29 mindreårige.

Ifølge FN tok 105.000 flyktninger og migranter seg sjøveien til Italia i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: