Menu
Bare ruiner er tilbake av familieboligen som ble sprengt av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden tirsdag. Foto: AP / NTB

Israel sprengte familiebolig på Vestbredden

Israelske soldater sprengte tirsdag boligen til familien til en palestiner som sto bak et angrep i Tel Aviv tidligere i år.

Av NTB | 23.05.2023 13:09:01

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa slo de israelske soldatene til mot en boligblokk i Naalin utenfor Ramallah på den okkuperte Vestbredden tirsdag.

Beboerne i den fire etasjer høye bygningen ble beordret ut, og leiligheten i andre etasje ble deretter sprengt. To palestinere ble skadd i sammenstøt med soldatene da de forsøkte å hindre sprengningen.

Leiligheten som ble sprengt, tilhørte familien til en palestinsk 23-åring med tilknytning til Hamas. I mars åpnet han ild i den travle Dizengoff-gaten i Tel Aviv. To menn ble såret, og den ene av dem døde senere av skadene. Gjerningsmannen ble skutt og drept.

Menneskerettsorganisasjoner som Amnesty International, Human Rights Watch og israelske B´Tselem kaller Israels praksis med å rive boliger som tilhører familiene til angripere for kollektiv avstraffelse og en krigsforbrytelse i henhold til Folkeretten.

Israelsk høyesterett har avvist dette og tillater praksisen.

(©NTB)

Flere nyheter: