Norge hadde mye å juble for i første periode mot Storbritannia. Foto: Petr David Josek / AP Photo / NTB

Ishockey-VM: Norsk drømmeperiode i skjebnekampen – leder 3-0 mot Storbritannia

Det norske ishockeylandslaget spilte seg opp i en 3-0-ledelse over Storbritannia i første periode av mandagens skjebnekamp i VM. Det kan sikre plassen på øverste nivå.

Av NTB | 20.05.2024 17:09:34

Sport: Mye står på spill i Norges siste gruppespillskamp i VM. De norske herrene er avhengige av å ta poeng mot Storbritannia for å berge plassen i eliteklassen.

Etter første periode ser det lyst ut med norske øyne. Markus Vikingstad, Patrick Thoresen og Eskild Bakke Olsen har alle bidratt til å sende Norge et langt skritt mot trygg plass.

Britene gikk rett i angrep i første periode og spilte seg til to store muligheter etter bare minuttet spilt. Norge slapp med skrekken, og Vikingstad kunne isteden sende sitt lag opp i 1-0.

Max Krogdahl fyrte av fra langt hold, og Vikingstad styrte på vakkert vis inn kampens første scoring.

– Drømmeåpning for de norske iskrigerne, konstaterte Viaplay-kommentator Jørgen Klem.

En norsk kjempestart ble enda bedre da Eskild Bakke Olsen sørget for 3-0 i det 13. minutt. Olsen utnyttet britisk slurv foran eget mål og kriget inn scoringen.

Norsk seier i både ordinær tid og i forlengning, vil imidlertid være nok til å beholde plassen på det øverste nivået.

Søndag endte det med skuffende 1-4 for Østerrike etter en svak norsk kamp. Bare Danmark har måttet gi tapt for de norske før mandagen. Mot Sveits, Tsjekkia, Finland og Canada endte det med tap.

Kort tid etterpå kom også 2-0. Kaptein Thoresen snappet opp en svak britisk pasning og klemte inn kampens andre via stolpen.

Norge står med tre poeng etter seks av sju kamper i VM. Tap i ordinær tid for poengløse Storbritannia gir nedrykk. Tap i forlengning gir spenning før britenes siste gruppespillskamp mot Østerrike.